COMUNICATE MADR

 

Cursuri de instruire/formare profesională

 

Direcția pentru Agricultură Județeană Arad organizează:

 

1. Cursuri de calificare pentru meseriile:

LUCRĂTOR CALIFICAT ÎN CULTURI DE CÂMP ȘI LEGUMICULTURĂ

și

LUCRĂTOR CALIFICAT ÎN CREȘTEREA ANIMALELOR

Cursurile de calificare au o durată de 360 de ore, se derulează pe o perioadă de 12 săptămâni și se adresează producătorilor agricoli care doresc să obțină certificate de calificare profesională, precum și celor care doresc să acceseze fonduri europene, în cadrul PNDR 2014-2020 și PNS 2023-2027.

Taxa pentru participare la cursuri este de 600 lei/persoană, conform Ordinului MADR nr. 284/2021.

Acte necesare înscrierii:

Schemă de ajutor de stat pentru compensarea parţială a pierderilor la cultura de tomate în spaţii protejate şi cultura de tomate, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

 Publicarea în transparență decizională a unui proiect de Ordonanță de urgență privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spații protejate

            Vă informăm că a fost publicată O.U.G. nr.13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parţială a pierderilor la cultura de tomate în spaţii protejate şi cultura de tomate, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Schemă de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

         

     Vă informăm că a fost publicată O.U.G. nr.14/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

AJUTORUL DE MINIMIS PENTRU SUSŢINEREA PRODUSULUI USTUROI_2024

     Vă informăm că a fost publicată O.U.G. nr.13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parţială a pierderilor la cultura de tomate în spaţii protejate şi cultura de usturoi, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Fonduri suplimentare pentru programul de susţinere a producției de usturoi

Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de cartof de consum în anul 2024

 

    

  Guvernul României prin intermediul MINISTERULUI AGRICULTURII ȘI DEZVOLTĂRII RURALE vine în sprijinul cultivatorilor de cartofi de consum prin adoptarea Hotărârii 150 din 22 februarie 2024 privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de cartof de consum" în anul 2024.

Aplicația Registrul unic naţional privind circulaţia şi destinaţia terenurilor agricole situate în extravilan, sistem electronic

 Începând cu data de 01 martie 2024, pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale este publică aplicația Registrul unic naţional privind circulaţia şi destinaţia terenurilor agricole situate în extravilan, sistem electronic, constituit conform prevederilor legale.

Aplicația oferă posibilitatea inițierii procedurilor prevăzute de Legea nr. 17/2014, respectiv: